понеділок, 29 серпня 2022 р.

Конституція – основний закон нашого життя

 



Щорічно 28 червня ми відзначаємо День Конституції України - одне з найбільших державних свят.

Конституція - основний закон, який гарантує кожному громадянину країни свободи і права, а також визначає політичний устрій держави. Саме 28 червня 1996 року Верховна Рада прийняла Конституцію незалежної України.

До цього свята була проведена пізнавальна гра «Твоє життя – твої права», під час якої діти дізнались про свої права і обов’язки та перевіряли себе на знання прав та обов’язків громадянина України, а також  дізнались, ще про одне важливе правило: «Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності». Тож краще знати і закони і свої права та обов’язки. Ну і звісно, Конституцію.

В бібліотеці діє тематична книжкова виставка «Конституція – основний закон нашого життя». Ознайомившись з виставкою ви дізнаєтесь значення Конституції, в якій закріплено право українського народу мати власну державу.

Також користувачі Дубенської міської бібліотеки, віком від 6-12 років, долучились  до участі у Всеукраїнському конкурсі «Конституція для всіх: і великих, і малих» від Національної бібліотеки України для дітей та Громадської організації «Асоціація розвитку суддівського самоврядування України».



Немає коментарів:

Дописати коментар