понеділок, 29 серпня 2022 р.

Нація яка читає - непереможна


 Пропонуємо вашій увазі нові книги до Дня незалежності України:

📚Книга-мандрівка. Незалежність/ Ірина Тараненко, Єлизавета Невєжена, марта Лешак. – К.: Green Penguin, 2021. – 68 с.:іл.
Книга-мандрівка. Незалежність дозволить вам помандрувати в часі починаючи з 1991 року по 2022 рік. Кожен розгорт книги – «щоденник» одного року, те чим переймався і чому радів наш народ. Згадаймо рекорди і провали, покращення і зради, культові пісні, книжки, фільми… все те, що зробило нас з вами.
Це - книга-ностальгійка. Ви розгорнете її через рік-два, глянеш на пережиті меми і нокдауни і похвалите себе за мужність.
Ця Незалежність, як маленька дівчинка, росла і міцнішала на очах. Нумо знайомитися ближче!
📚Крута історія України. Від динозаврів до сьогодні/ Ірина Ковалишена; мал. Галина Чепурна. – К.: Моя книжкова полиця, 2021. -144 с.
Історія - це нудно і незрозуміло? Герої цієї книги спершу теж так думали. Але всього одна цікава знахідка може підштовхнути до того, щоб познайомитися з історією ближче - і виявити, що вонa можe бути зaхопливою, яскравою і такою близькою до кожного з них. Четверо друзів беруться дослідити нашу історію, дізнатися про все правду: які динозаври жили на наших землях, хто боровся за незалежність, яку маємо зараз, чому українці саме такі. Виявляється, історія може бути цікавою та вкрай важливою, навіть, якщо це було ще за динозаврів.
📚Україна понад усе! Що було б якби…? / Ольга Дужак; мал. Юлія Ганик. - К.: Моя книжкова полиця, 2021. -132 с.
Головний герой книги Богдан, який під час літніх канікул знаходить козацький скарб – чарівну булаву Богдана Хмельницького. І та відкриває йому портал до паралельної реальності – сучасної України, але вкрай заможної. Потрапляючи в альтернативний Київ, хлопець бачить навколо найдорожчі машини, багатих та усміхнених людей. З цікавості, чому все так змінилось, він іде до історичного музею. Тамтешній Хранитель знань відправляє його в минуле, саме туди, де все пішло не так…
А що пішло не так, ви дізнаєтесь, якщо завітаєте в бібліотеку на Скарбовій, 9 візьмете книгу і прочитаєте.

Немає коментарів:

Дописати коментар