понеділок, 29 серпня 2022 р.

Міжнародний день захисту дітей

 


Багато дітлахів з нетерпінням чекають перший день літа. Саме 1 червня відзначають Міжнародний день захисту дітей, який також називають День дітей або Дитячий день.

Рішення про проведення Міжнародного дня захисту дітей було прийняте на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, яка відбулася в Женеві в 1925 році. Чому це дитяче свято було вирішено відзначати саме 1 червня? За однією з версій, 1 червня 1925 року Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у цзе (Фестивалю човнів-драконів). Завдяки щасливому випадку день збігся і з часом проведення «дитячої» конференції в Женеві.

Після Другої світової війни, коли проблеми збереження здоров’я та благополуччя дітей були як ніколи актуальні, 1949 року в Парижі відбувся конгрес жінок, на якому прозвучала клятва про невпинну боротьбу за забезпечення міцного миру, як єдиної гарантії щастя дітей. За рік, саме 1 червня, був проведений перший Міжнародний день захисту дітей. В Україні дату започаткували як святкову з 1998 року. Відтоді це свято почали відзначати щороку.

Хочеться зробити цей день яскравим для дітей, адже позитивні моменти відволікають від реальності і дають змогу переключитися нашим діткам.

Запрошуємо до нашої бібліотеки ознайомитись із тематичною книжковою виставкою «Ми діти твої, Україно» та взяти участь у виставці малюнків «Все буде Україна».




Немає коментарів:

Дописати коментар