вівторок, 23 січня 2024 р.

Єднання в ім`я майбутнього України

 
 22 січня 2024 року Україна відзначає 105 річницю Соборності України. День Соборності України – це про нашу єдність, про об’єднання своїх східних та західних земель, про  день проголошення Акту воз'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році.  Доброю традицією у святкуванні Дня Соборності та Свободи України, є живий ланцюг, в якому проявляється єдність Українського народу.

Напередодні Дня Соборності України  до бібліотеки завітали учні  4 А класу Дубенського ліцею №2 на інформаційну хвилинку «Єднання в ім`я майбутнього України».

Юним користувачам розповіли  історію української державності, традиції відзначення свята єдності в Україні за роки незалежності, провели паралелі між подіями ХХ століття та сучасністю, висловили сподівання на щасливе майбутнє нашої неподільної та незалежної держави. Також ознайомили дітей з книжковою виставкою літератури «Сила єдності»,  де представлено матеріали присвячені історії об`єднання українських земель в одній державі. Соборність України – це результат тривалої боротьби українського народу за свою свободу та незалежність. І подвиги героїв України ХХІ століття доводять, що бажання українців жити в соборній незалежній Україні тільки укріпилося. Це бажання, яке тече по жилах нових поколінь українців, обов’язково допоможе їм вирости гідними громадянами своєї держави.







Немає коментарів:

Дописати коментар