понеділок, 30 січня 2023 р.

ПОДАРУНОК


Дубенська міська центральна  публічна бібліотека отримала в подарунок від Посольства Бельгії багато ілюстровані та гарно оформлені книги «Брузель» та «Смурфи та різдвяна буря».

Щиро дякуємо послу Бельгії Петер ВАН ДЕ ВЕЛДЕ за чудовий подарунок.

Графічний роман «Брузель» авторства бельгійських художників Франсуа Скейтена та Бенуа Петерса розкриває історію із циклу «Примарні міста» і є першим альбомом українською мовою. У ньому розповідається про архітектурний проект, який змінив долю цілого міста та довів , що один амбітний план може змінити імідж столиці. Вигадане місто Брузель є дзеркальним відображенням Брюселя, столиці Бельгії, чиї пам`ятки у стилі  «ар-нуво» зазнали історичних змін у другій половині XX століття.

Ілюстрований альбом «Смурфики та різдвяна буря», створений бельгійським художником Пейо із відомими героями мультфільму «Смурфики». Фігурки Смурфиків також є талісманами 17 цілей сталого розвитку ООН включно до 2030 року. Примітно, що ця публікація нового альбому припадає до 65-річчя Смурфиків, яке відзначається у 2023 році.

Ці переклади мають важливе значення для подальшого збереження та поширення знань про бельгійську спадщину коміксів в Україні, виданих українською мовою.

Немає коментарів:

Дописати коментар