пʼятниця, 9 липня 2021 р.

«Сергій Гридін: відчайдушний й не такий »

 


8 липня святкує день народження чудовий письменник, наш земляк Сергій Володимирович Гридін, який народився в 1971 року у м. Здолбунів на Рівненщині.

Літературна діяльність стала для Сергія Гридіна захоплюючим хобі. Коли сину письменника Сашку  виповнилося одинадцять років, він всіляко намагався залучити хлопця до читання. З того самого моменту і почав писати книги, адресовані дітям.

Саме у цей період була написана перша книга "Федько, прибулець з інтернету", яка дала старт його літературній діяльності. Продовженням трилогії стали повісті « Федько у віртуальному місті» та « Федько у пошуках Чупакабри».

Може, хто скаже, що бути дитиною, тим паче підлітком – просто. Але якщо ти відрізняєшся від решти, скажімо, надмірною вагою, тобі не оминути зневаги і знущань однолітків і навіть дорослих. Однак у тебе залишається шанс знайти в собі силу піднятися над своїми образами, зусиллям волі змусити себе стати "таким", який порятує не лише себе, а й простягне руку допомоги слабшому.

Про школу, родину, суспільство, полишених самих на себе дітей, і взагалі про життя, яким воно є – без прикрас, сповнених суворих реалій та випробувань пише письменник у своїх творах для підлітків « Не такий», «Незрозумілі», «Не Ангел», «Дорослі зненацька» та інші.

Твори С. Гридіна двічі ставали переможцями конкурсу "Краща книга Рівненщини": у номінації "Краще видання для дітей" (2013) та "Краще видання для юнацтва та молоді" (2015). У 2012 році його книга "Федько у пошуках Чупакабри" потрапила до довгого списку премії "Книга року ВВС". Книга "Не такий" увійшла до короткого списку номінантів щорічної премії "Дитяча книга року ВВС-2013".

         В міській бібліотеці відбувся караван книжок «Сергій Гридін: відчайдушний і нетакий».Під час заходу користувачі мали змогу ознайомитись з творами  письменника.



Немає коментарів:

Дописати коментар