четвер, 21 березня 2024 р.

«Ріки незмінно течуть додому»

 


Поезія – це мелодія душі, найдавніший духовний скарб людства. Вона втамовує душевну спрагу, пробуджує в людині радість життя, любов до краси, входить в наше життя з дитинства і залишається з нами до кінця. Кожний знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле. 

Згідно резолюції 30-ї сесії ЮНЕСКО, яка проходила в 1999 році в Парижі, було прийнято рішення щорічно відзначати 21 березня Всесвітній день поезії . Мистецтво поетичного слова допомагає формувати і збагачувати внутрішній світ людини, позитивно впливає на її свідомість та підсвідомість, розвиває інтелект, творчі здібності, естетичний смак. Зокрема, це стосується молоді, яка за допомогою поезії зможе відкрити для себе основоположні цінності життя.

З нагоди Всесвітнього дня поезії у  бібліотеці відбулася зустріч з відомою поетесою Дубенщини Любов  Пшеничною.  До нас завітали учні 8-А класу Дубенського ліцею №2 з класним керівником Анжелікою Тузовою та завідувачкою бібліотеки ліцею Людмилою Чижук.

 «Ріки незмінно течуть додому»  такий цьогорічний месендж Тижня читання поезії. Дім – це наша рідна Україна, дім – це наша сім`я. І дуже важливо, щоб у наших сім`ях панувало тепло, добро,  любов та взаєморозуміння. На цьому наголосила письменниця  і декламувала свої вірші.  Учні також  читали напам’ять свою улюблену поезію.

У бібліотеці діє книжкова виставка літератури «Не вмію я жити впівсили», де представлені книги Любові Пшеничної.








Немає коментарів:

Дописати коментар