четвер, 7 березня 2024 р.

Тернистими шляхами долі

 


Тарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу. Вся творчість Великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята ненавистю до  ворогів і гнобителів українського народу. Саме тому його слова є
 особливо актуальними в наш час.

      І на оновленій землі

      Врага не буде, супостата,

      А буде син, і буде мати,

      І будуть люди на землі.

  9 березня 2024 року 210-та річниця з дня народження Т.Г. Шевченка. В Дубенській міській центральній публічній бібліотеці відбулась літературна година « Тернистими шляхами долі», на яку до нас завітали учні 7-А класу Дубенського ліцею № 2 з класним керівником Раїсою Сергіївною Вишневською.

   У 1846 році Т.Г.Шевченко побував на Дубенщині. Він відвідав місто Дубно, села Варковичі, Верба, Підлужжя. Цій події присвячено фільм «Шевченкова дорога»  народної аматорської кіностудії «Дубно» , керівником якої є Микола Величковський. Присутні із задоволенням переглянули цей фільм , ознайомились з цікавими фактами біографії Великого Кобзаря, подивились відео з піснею Кузьми Скрябіна на слова Тараса Шевченка « Мені однаково» та з піснею сучасного гурту Хочу ЩЕ! « Тополя», написана на основі однойменного вірша Т.Г.Шевченка та присвячена загиблим українським воїнам  на Сході  за волю і незалежність України. Учні читали напам’ять вірші Великого Кобзаря. На завершення Раїса  Вишневська продекламувала вірш Ліни Костенко «Кобзареві».

















Немає коментарів:

Дописати коментар