четвер, 23 березня 2017 р.

Віконце в книжковий світ


З приходом весни традиційно проходить у бібліотеках Тиждень дитячого читання. Це виставки творчих робіт, конкурси, вікторини і звичайно ж цікаві зустрічі. Тож відкриття Тижня книги розпочали письменники та літератори нашого краю, які прибули на зустріч з четвертокласниками НВК «Школа-гімназія» в районну дитячу бібліотеку. Зацікавлені дитячі оченята, відкриті погляди з неприхованим інтересом чекали зустрічі з новими  книгами. Жваве спілкування авторів найбільше припало до душі юним читачам. 
З великою приємністю Любов Пшенична  презентувала  діткам аж три свої нові книги «Золоті ключики», «Хто впізнає?» та «Чемер’ян». Вони уважно слухали уривок з казки про відважного й наполегливого кота Чемер’яна, відгадували загадки-недомовки та ломиголовки. А ще пробували віднайти золоті ключики в Країну Мови. Тетяна Собецька  представила книжку «Під горою, під крутою», запросивши  дітей у світ математичної абетки, незвичних ситуацій, де легко навчитися мислити, тренуватися в кмітливості і розвивати логіку. 
Творчими доробками також поділились письменники Микола Тимчак, Наталя Кириченко, Микола Пшеничний, Микола Оттов, Ярослава Савчук, Наталя Кухарук. Кожному побути трішки чарівником та відкрити сторінки з улюбленими  героями допомогли юні актори, які підготували театралізовану виставу «Казка в казці». Сподіваємось, що зустріч з митцями слова залишила в дитячих серцях безліч теплих  вражень та бажання прочитати ще більше,  відкриваючи віконце у книжковий світ.

1 коментар:

  1. Зустрічі з письменниками краю, з новими книгами приносять дітям радість спілкування, вчать пізнавати світ. І дуже приємно, що ці заходи відбуваються саме в бібліотеці.

    ВідповістиВидалити