середу, 15 березня 2017 р.

Книгоманами не народжуються, а стають

 
В Україні триває  конкурс дитячого читання  «Книгоманія - 2017», який  є відкритим і проводиться як творче  змагання дітей в усіх населених пунктах України. Головною метою конкурсу є заохочення дітей до систематичного читання художньої літератури, а також підвищення соціального значення бібліотек. 15 березня 2017р. в Дубенській районній дитячій бібліотеці  відбувся 2-й  етап конкурсу.
За звання «Суперчитач» змагались 19 учнів 6 – 7 класів шкіл міста і  району – найзавзятіші, найкмітливіші, найактивніші  діти, які багато читають, вміють творчо і критично мислити. Діти мали змогу представити свою улюблену книгу у цікавій формі, демонструючи розуміння тексту, вміння його аналізувати. Вони обмінювалися  думками про прочитане, дискутували, висловлювали свої враження. Під час оцінювання виступів враховувались такі критерії: мотивація та обґрунтованість вибору твору для презентації,  інтерпретація,  креативність,  артистизм, культура та зв’язність мовлення. Конкурсанти також взяли участь у вікторинах «Сучасні українські письменники - дітям, «Що ти знаєш про поезію», «Казковий дивосвіт» та інші з сайту Бібліоігротека, переглянули відеоролик «Від книги рукописної – до електронної». Сподіваємось, що такий конкурс допоможе знайти свого читача в літературі, яка вчить відрізняти  добро від зла, милосердя від жорстокості, черствості. Журі конкурсу за найвищими балами  визначило переможців. Третє місце посіли Копанайко Олександр, учень 6 класу (с. Повча), Вовк Катерина, учениця 7 класу (с. Верба). Друге місце посіли Гамза Вікторія, учениця 6 класу (с. Малі Сади), Штихалюк Анастасія, учениця 7 класу (с. Грядки).
 Переможцями  в конкурсі «Книгоманія» стали Калініна Настя, учениця 6 класу (с. Птича) та Симуник Діана, учениця 7 класу (с. Софіївка).Всі учасники були нагороджені грамотами. Переможці районного туру продовжать боротьбу у 3-му етапі конкурсу, який відбудеться в м. Рівне  в обласній бібліотеці для дітей. Вболівали за конкурсантів бібліотекарі, друзі та батьки. Вітаємо всіх учасників конкурсу і бажаємо нових цікавих книг та зустрічей з гарними і добрими героями. Творчих вам успіхів!


1 коментар:

  1. Вітаємо всіх учасників та переможців!Зичимо успіхів, активності та креативу у житті та творчості!

    ВідповістиВидалити