понеділок, 22 квітня 2013 р.

Природа і ми – нероздільні




О земле!
Дай іскру душі, яка              живить наснагу.
І поїть натхнення щомиті мене.
Тобою, о земле, тамую я  спрагу,
Черпаю все краще, природне, земне.


22 квітня людство відзначило Міжнародний День Землі. Свято було встановлено на 63-й сесії Генеральної Асамблеї ООН і відзначається, починаючи з 2010 року щорічно 22 квітня.
В 147 країнах воно проходить під гаслом:  «Нехай земля квітує  всюди – природу збережімо, люди!». У цей день з ініціативи дитячої бібліотеки дубенські школярі та члени екологічного товариства «Юнек» НВК «школа – гімназія»   (керівник Лілія Данилівна Підлісна) провели флеш – моб акцію «Ми – частина природи, тож бережімо її», щоб привернути увару людей до проблеми Землі, до проблем навколишнього середовища.  Діти пройшли ходою від школи до бібліотеки ,а згодом  до Майдану Незалежності з кольоровими кульками. Вони виголошували екологічні гасла, читали вірші українських поетів про природу,про захист довкілля.Особливо зворушливо звучали вірші Сергія
 Рачинця, Любові Пшеничної,Тетяни Собецької.Своїми діями діти закликали  усіх небайдужих пам’ятати,що земля вимагає нашої турботи, дбайливого ставлення до себе. Тож збережімо її красу,силу і   неповторність для нащадків,зігріймо її своєю турботою, захистімо від бід та негод.

2 коментарі:

  1. Діти, ви молодці!Є надія, що ви виростете небайдужими до проблем Землі, на якій живете.

    ВідповістиВидалити
  2. Акція дуже актуальна і необхідна!

    ВідповістиВидалити