понеділок, 10 грудня 2012 р.

Книга відкриває світ



        Дорогі друзі !А ви можете пригадати , яку саме книгу прочитали вперше самостійно ? Можливо це була старенька книжечка , яку ще читали мама чи бабуся? А може це зовсім новенька, яскрава, барвиста – тільки що з книгарні. Цікаво, а яка була ця перша зустріч? Чим вона запам’яталась ? А для другокласників  НВК « школа – гімназія » посвята в читачі стала справжнім святом.Організували його для юних читачів вчителі Чужда М.В., Міхновець Т.В., Дишпетко Л.Б.,  учасники театральної студії «Театрал» під керівництвом Л. Пшеничної, бібліотекар гімназії Чижук Л.Г., працівники дитячої районної бібліотеки.

  Діти знайомились з новими виданнями, розповідали, як потрібно любити і правильно поводитись з книгою, читали вірші, відгадували загадки, доповнювали прислів’я та приказки, брали участь у вікторинах, спілкувалися з письменницею Любою Пшеничною. В гості до дітей завітали Бабуся Яга та улюблені герої казок  на новий лад «Вовк та семеро козенят», «Колосок». Побували другокласники і у володіннях Королеви Книги та Букваря, де на  них чекали різні випробування.
      Прикульгуючи, до малят прийшла  і хвора Книжка, яка втекла від Хлопчика, що її бив і не беріг. Королева Книг суворо оголосила правила поводження з книгою.  Школярчата погодилися. Під кінець дійства, прийняли урочисту обіцянку – берегти книги, отримали «Пам’ятку читача» і стали повноправними відвідувачами бібліотеки.
            Свято закінчилося, та не закінчилася дружба з книгою. Хай усі вірні друзі входять тепер в кожен дім. Шануйте й бережіть їх. І тоді весь розум, мудрість і людська доброта перейдуть до вас через сторінки мудрих порадників. До свята в бібліотеці діяла також книжково – ілюстративна виставка «Твій друг - книга».


Немає коментарів:

Дописати коментар