четвер, 6 вересня 2012 р.

Літературне краєзнавство



Знайомтесь:  Євгенія Комісарук - поетеса, прозаїк .

Народилася в с. Уїздці Млинівського району, що на Рівненщині, в 1958 році. У 1975 році закінчила навчання в Малинській середній школі. Навчалася в технікумі радянської торгівлі м. Рівне. 1982 року переїхала на постійне місце проживання в м. Дубно, де мешкає понині.
   Енергійна, оптиміст, лірик. Часто друкується в періодиці. Видала власні книги поезії та прози для дорослих та дітей – «Подарунок з Сибіру», «Тримаю небо», «До нас прилетіли лелеки», «Біль душі», «Запитую серця твого», «Солоний дощ», «Корівка сміється», «Зимова казка», «Зайчик – загайчик».
      Дитячі поезії пронизані уважністю до дітей, любовю до рідної природи, до всього живого.



Комісарук Є.
            Зайчик – загайчик / ред.. Л. Пшенична. – Дубно: Дубенська друкарня, 2012. – 16 с.
В книжці – розмальовці «Зайчик – загайчик» автор запрошує діток до лісу, де ліс відкриває завісу. Там зібрались на осонні ведмежа й зайчата сонні, хитра лиска та сова… Пахнуть квіти і трави. Закотився під пеньок у голках весь - їжачок…
            Тож послухаємо, а про що вони розмовляють?...

Комісарук Є.
            Корівка сміється / ред.. Л. Пшенична. – Дубно: Дубенська друкарня, 2011. – 20 с.
В книжечці «Корівка сміється» оповідання та віршики – не вигадані. Використані розмова та вчинки маленької трирічної внучки автора – Насті. Хороше, розумне дитя по своєму бачить та тлумачить все, що відбувається навкруги.

Комісарук Є.
            Зимова казка / ред.. Л. Пшенична. – Дубно: Дубенська друкарня, 2012. – 32 с.
В книжці – розмальовці «Зимова казка» дітки завітають в ту чарівну, білосніжну пору року. Аби лишень не заблукали, бо всі сліди звірята замели хвостиками. Але якщо уважно придивитися, то можна побачити, як вони живуть, де сплять і як розважаються. Можливо, хтось упізнає дуже схожого на себе…


Сподіваємося, що всі історії вам сподобаються. Тож запрошуємо вас разом з авторкою до бібліотеки на цікаве спілкування.

2 коментарі: