середу, 29 листопада 2023 р.

Толерантність - мистецтво жити разом

 


Усі ми приходимо у цей світ для добра. Але під впливом різних обставин, оточення, поведінки ми в певних ситуаціях можемо робити хороші та погані вчинки. Своїм словом, поглядом або дією ми можемо підняти настрій людині, але водночас можемо її пригнітити, образити.

Для того, щоб не виникало таких ситуацій, в яких ми ображаємо людей просто того, що вони чимось від нас відрізняються або не погоджуються з нашою думкою і виникло поняття толерантність, а тому у світі почали відзначати Міжнародний день толерантності.

  У 1995 році  держави - члени ООН на 28 сесії Генеральної Асамблеї з питань освіти, науки і культури проголосили 16 листопада Міжнародним днем толерантності і закликали людство вчитися жити у світі. Цій даті присвячена година спілкування « Толерантність - мистецтво жити разом», яка відбулася сьогодні у Дубенській міській центральній публічній бібліотеці. До нас завітали учні 5-Б класу Дубенського ліцею № 1 Наш Перший.

Зустріч пройшла у товариській невимушеній атмосфері. Діти розглянули декілька різних ситуацій зі шкільного життя, шляхи їх мирного вирішення, а також переглянули мультиплікаційні фільми «Подарунок», «Поважай старших», «Твори добро», ролик «Шкільний булінг».





Немає коментарів:

Дописати коментар