четвер, 2 березня 2023 р.

Нескорена українська душа…

 





Нескорена українська душа… Саме так можна говорити  про Лесю Українку, напередодні чергової річниці від дня народження видатної української письменниці.

Завдяки її творчості українська література зайняла одну з найвищих позицій у світовій культурі, а про українців і Україну заговорили у всьому світі, захоплюючись картинами життя нашого народу. Саме вона створила блискучі твори епічного характеру, драматичні творіння, яскраві прозові роботи, публіцистику.

Національно-визвольна боротьба українського народу, впевненість у перемозі в цій боротьбі – основна тема творчості Лесі Українки. Вона однією з перших  поєднала у своїй творчості кращі традиції української літератури з досягненнями сучасної європейської поезії, створила  драми в стилі античності і Середньовіччя, прилучила свій народ до скарбів світової культури і разом з тим показала світові самобутність і унікальність українців.

Дубенська міська центральна публічна бібліотека   разом з вихованцями ЗДО№ 4 "Сонечко" приєдналася до книжкового челенджу від літературно-меморіального музею Лесі Українки у Звягелі.  Приєднуйтеся і ви до #LesyaBookChallenge з нагоди 152-ї річниці від дня народження письменниці. Мета – популяризувати творчість Лесі Українки.

 Що потрібно:

сфотографуватись із улюбленою книгою (книгами) Лесі Українки або про неї та викладіть фото у соцмережі з хештегом #LesyaBookChallenge2023. Обов'язково зазначте назву, автора і рік видання. Не забувайте передавати естафету своїм друзям.

До вашої уваги підбірка книг ,присвячених життю та творчості видатної авторки, її твори:

- "Леся Українка" Тетяна Панасенко (2013)

- "Нехай мої струни лунають…" Леся Українка  (2009 )

- "Твори. Т.1" Леся Українка(2012)

- "Біда навчить" Леся Українка (2000)






Немає коментарів:

Дописати коментар