середу, 8 лютого 2023 р.

Міжнародний День безпечного Інтернету


Можливість отримати будь-яку інформацію не виходячи з дому – зараз це не фантастика, а реальність. І це стало можливим завдяки Інтернету. Крім того, що Інтернет дозволяє  знайти потрібну інформацію, мережа значно розширює коло вашого спілкування. І це стало можливим завдяки Чату, Facebook, Instagram, Telegram та іншим подібним сайтам.

Щоб уберегти себе від неприємностей, ви повинні постійно пам’ятати нескладні правила безпечної поведінки під час бесіди з незнайомцями або новими друзями, з якими ви познайомилися  саме в Інтернеті, а не в реальному житті.

Для цього в 2004 році запровадили Міжнародний День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій. Традиційно він проводиться у другий вівторок лютого. В Україні День безпечного Інтернету відзначається з 2009 року, цьогоріч цей день проходить під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

Наша бібліотека також долучилась до заходів із безпеки в інтернеті. Проводились година цікавих повідомлень «Інформаційне поле чудес», онлайн квест «Безпечний інтернет», викладка літератури «Безпечний інтернет ти обираєш сам».

Завжди пам’ятайте про те, що ви спілкуєтесь з людиною, про яку вам нічого невідомо, тому не довіряйте їй свої таємниці або думки. Краще поділіться ними зі своїми батьками чи справжніми, а не віртуальними друзями.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар