вівторок, 14 лютого 2017 р.

День Святого Валентина


*

  День Закоханих не так вже давно став у нас святковою традицією. День Святого Валентина - особливе свято. В цей день всі бажають один одному любові,  складають вірші, поети  їй присвячують оди та балади. Тепер всі із задоволенням обмінюються валентинками. В день святого Валентина тисячі сердець випромінюють почуття любові і стає тепліше і радісніше від того, що в наш жорстокий час ще є місце щирості, ласки і  ніжності. Вітаємо всіх закоханих з Днем святого Валентина. Зігріємо один одного теплом, подаруємо усмішки і радість спілкування.  Тож давайте зберігати і оберігати наші почуття. Почуття, назва яким Любов,  цінувати один одного як людину і поважати  як друга. Зі святом любові!

                                          *    А тепер кілька цікавих фактів:
*    В деяких країнах мужчини дарували своїм незаміжнім (ще) обраницям одяг: якщо дівчина приймала подарунок, вона погоджувалась вийти заміж за цього чоловіка.
          Колись дівчата вірили в повір’я: якщо дівчина побачить в цей день вільшанку (пташку), то їй судилось вийти заміж за моряка, якщо горобця, то судився їй бідняк, з яким вона все ж таки знайде своє щастя, а щиглик обіцяє їй чоловіка-мільйонера.
**
    Більша частина валентинок, які отримують люди по всьому світу, - аноміна або написана лівою рукою чи справа наліво, щоби додати загадковості. Однак, якщо ви вірите в долю, вам доведеться самотужки розшукати відправника.
    За кількістю продаж, валентинки займають перше місце, поступаючись тільки  різдвяним листівкам. Більшість валентинок купують жінки, чоловіки більше "спеціалізуються" на цукерках, шоколадках і букетах троянд.
*    Римо-Католицька церква схиляється до думки, що Святий Валентин – покровитель не закоханих, а психічнохворих. Тому на іконах часто зображають, як він зцілює хлопця від епілепсії. А православна церква згадує Валентинів 7 травня, 19 липня та 12 серпня.
 Мощі святого Валентина є в Самборі на Львівщині. Автентичність їх підтверджена Папою Римським 1759 року. Кажуть, що Валентин був покровителем місцевої єпархії. Але хто зна, чи це той самий Валентин…

 

Немає коментарів:

Дописати коментар